Valitse sivu

Korjattavaksi tuotiin Saab 9-3, jossa ei toinen puolivalo palanut. Autossa on puolivalot ns. xsenon-valot ja sepä toikin korjaukseen lisää haastetta. Vikakoodin luku ei antanut selvää viitettä, missä komponentissa on vika. Ensin kokeiltiin polttimoa, mutta valo ei syttynyt. Seuraavaksi vaihdettiin polttimon kantaosa, joka D2S-polttimossa on erillinen osa. Ei tulosta.

Seuraavaksi aloin etsiä ohjeita autonvalmistajan nettipalvelusta, josta voidaan lukea valmistajan korjaamokirjallisuutta ja varaosaluetteloita. Saabin palvelu ei ollut käytettävissä. Ymmärrettävää sinänsä, kun koko autotehdas lienee konkurssissa ja tulevaisuus merkin suhteen epäselvä.
 
varaosaliikkestä toimitettu uusi
Googlen hakukoneella löysin kuitenkin kuvan, josta näkyi valmistajan (Hella) varaosanumero. Toimittajan luettelossa oli kuvakin osasta ja näytti juuri sellaiselta jota tarvitaan. Osa tilaukseen ja odoteltiin muutama päivä.
 
Kun auto tuli jälleen korjattavaksi ja avattiin varaosapaketti, niin ensimmäinen havainto oli, että osa ei sovi. Aivan erilaiset liittimet ja paljon isompi? Heti ei tullut mieleen, että uudesta osasta pitääkin irrottaa itse ohjainlaite ja muoviset soviteosat jäävät tarpeettomiksi. Tämän neuvon saimme tukkuliikkeestä noin puolen tunnin odottelun jälkeen, kun soitimme ja kuvasimme ongelmamme. ( Kuvissa vanha osa muoviosiin koottuna).
 
rikkoontunut ohjainlaite
Vaikka parhaamme yritimme, niin melkoisen hankalaksi tämä valon korjaus meni. Auton piti käydä korjaamolla kolme kertaa. Meille jäi yksi ylimääräinen polttimon kanta, joka maksoi reilusti yli 100 euroa ja rahtikuluja jäi meidän maksettavaksi. Aikaa, jota kaikkia ei mitenkään voi veloittaa asiakkaalta meni hukkaan varmaankin pari tuntia.
 
Googleen avulla homma kuitenkin ratkesi edes jotenkin. Löysin linkin Youtube-videoon, jossa neuvottiin etupuskurin irrotus, jotta ohjainlaitteeseen päästiin käsiksi. Tässä sentään säästyi aikaa, kun ei tarvinnut ihmetellä puskurin irrotusta.
 

 

 
Se on pienestä kii...
Alkuperäisvaraosien hankkiminen korjaamolle.