Valitse sivu

Autoja huoltaessa hyvä lopputulos on usein kiinni siitä, onko kaikkia korjauksen tai huollon yhteydessä tarvittavia pientarvikkeita saatavilla. Moottoriöljyä vaihdettaessa tarvitaan öljytulpan tiiviste tai uusi öljytulppa. Eri osien muoviset kiinnikeet murtuvat usein irrottaessa yms.

Autotarvikkeiden tukkuri saisi paljon lisää kauppaa korjaamoille, jos korjausten yhteydessä tarvittavia oheisosia olisi helposti saatavana. Yhtenä päivänä etsin varaosamaahaantuojien nettiluetteloista 14*20 mm alumiinista ölypropun tiivistettä. Ei ollut ihan helppo löytää!!

Iskunvaimentimia vaihdettaessa suoja- ja pohjaanlyöntikumit olisi hyvä vaihtaa joka kerta. Miksi iskuinvaimentimien maahantuojalla ei ole suojakumeja varastossa?  Ymmärrän, että varaston ylläpito on talouden ja palvelun kannalta vaikeata, mutta vaikeata sekin on, että ostaa iskunvaimentimet yhdestä paikasta ja suojakumit toisesta. 

Tuossa tuli mainituksi muutama aisia, jotka muistuivat mieleen lähiajoilta. Tuollaisen usein pienen ja halvan osan puuttuminen saattaa heikentää palvelun laatua pahasti. Öljytulppa vuotaa, lista tai muoviverhous repsottaa, asennettu iskunvaimennin kuluu rikki liian nopeasti.

Ennakkosuunnittelulla ja oman varaston ylläpidolla näitä ongelmia voi välttää.

Sytytysvika ja sen korjaus
Varaosaluetteloiden virheet